Daha İyi Bir Dünya İçin
Sürdürülebilir Yaklaşımlar

Tüm üretim ve nakliye süreçlerimizi, geleceğe daha yaşanılabilir bir dünya bırakma hedeflerine bağlılık içerisinde sürdürüyoruz.

Hem karbon salınımını azaltarak karbon ayak izini en aza indirmek hem de başta enerji ve su olmak üzere tüm doğal kaynakları en verimli şekilde kullanarak dünyamızı korumak için çalışıyoruz.

Enerji Verimliliği

Enerji verimliliği yüksek modern makineler kullanıyor ve iş prosedürlerimizi enerji tüketimini en aza indirecek şekilde sürekli olarak güncelliyoruz. Tüm çalışanlarımızın enerji verimliliğinin önemini içselleştirmesine yönelik eğitim programları düzenliyoruz.

Kaynağa Yakın
Kırma Taş Kullanımı

Lojistik operasyonlar kaynaklı emisyon üretimini en aza indirmek için kırma taş tedariğimizi, üretim tesislerine yakın bölgelerden sağlıyoruz. Kocalar Grup Şirketleri altında yer alan SR Madencilik ile ortak yürüttüğümüz çalışmalarında, lojistik operasyonların doğaya maliyetini en düşük seviyede tutmak için çalışıyoruz.

2 MW kapasiteli bir güneş paneli 25 yılda 67.500 MWh enerji üretir. Bu enerjiyi termik santral yerine güneş enerjisinden üretmek; 64.800 ton emisyon üretimin önüne geçer. Biz yıllık 790 MW Enerji Üretimimizle her yıl 758 ton emisyon üretiminin önüne geçiyoruz.

Çimento kullanımını azaltıcı Ar-Ge Çalışmaları

Çimento üretimi çok yüksek ısıl işlemler gerektirdiği için doğası gereği karbondioksit emisyonu yüksek sektörler arasında yer almaktadır. Beton üretiminde kullanılan ikincil bağlayıcı malzemeler (mineral katkı) ise çimento katkısını azaltarak daha çevre dostu beton çözümleri üretebilmeyi sağlamaktadır. Kocalar Beton olarak, betonlarımızda kullandığımız çimento miktarını sağlamlıktan ödün vermeden düşürmeye yönelik Ar-Ge çalışmaları yürütüyoruz.

Çevre Yönetim
Sistemleri

Çevre Yönetim Sistemi yönetmeliğini sürekli olarak güncelliyor ve tüm çalışanlarının çevre yönetim ilkelerini özümseyerek uygulaması için gerekli bilinçlendirme çalışmalarını yürütüyoruz.

Geri Dönüşüm

Sıfır Atık idealine ulaşabilmek için çalışıyoruz. Geri dönüşümü mümkün olan tüm atıkların geri dönüştürülmesi ve mümkün olmayanların ise geri dönüşümü mümkün olanlarıyla ya da tekrar kullanıma uygun muadilleriyle değiştirilmesi konusunda çalışmalarımızı sürdürüyoruz.